Han öppnar ny butik vid torget: ”Det har varit som en dröm”

38-årige Yaman Saker öppnar butiken Telefon Center Tc vid Köpmantorget i början av oktober. Det lilla gula huset har stått tomt ett längre tag, men har nu renoverats av ägarna. Yaman Saker kommer bland annat att sälja och reparera mobiltelefoner.

ANNONS

Melleruds Nyheter besöker honom under måndagen. Han jobbar för fullt med att bygga ihop inredningen.

– Jag jobbade under drygt tio år i Syrien i en butik som sålde och reparerade mobiltelefoner och datorer. Jag gillar att jobba med teknik och kommer att ta in alla nya modeller, säger han.

2014 kom Yaman och hans familj till Sverige.

– Min dröm var att öppna en egen butik, men först behövde jag jobba och tjäna pengar för att kunna öppna eget.

Yaman Saker fick arbete på olika större företag i kommunen, senast arbetade han på Daloc.

Nytt och begagnat

I butiken blir det försäljning av mobiltelefoner och mobiltillbehör, datorer, laptops och Playstation. Även begagnade mobiler kommer att säljas.

– Jag har jobbat hemifrån med att reparera mobiltelefoner sedan 2021, det var mina kunder som tipsade mig om att öppna en butik istället. Det finns ju ingen mobilreparatör i Mellerud, nu måste man köra till Trollhättan.

Hans hustru Asmaa stöttar honom i satsningen och kommer att arbeta i butiken ibland. Paret har fyra barn mellan tre och femton år.

Butiken inryms i nedervåningen som är på 40 kvadratmeter.

Det lilla gula huset är nymålat och helrenoverat invändigt på nedervåningen där Yamar Sakers butik öppnar.
Det lilla gula huset är nymålat och helrenoverat invändigt på nedervåningen där Yamar Sakers butik öppnar. Bild: Susanne Emanuelsson

– Vi har renoverat från golv till tak invändigt och målat om fasaden, rengjort tak och rännor och installerat en ny värmepump. Det är roligt att det blir fler butiker i Mellerud, vi behöver fylla torget – det gillar alla, konstaterar Roy Bourjeily, som äger fastigheten tillsammans med sin bror Jimmy.

Bröderna äger också fastigheten där före detta Restaurang Vågen var belägen.

– Den lokalen är snart klar för uthyrning, vi har haft många intressenter men vi har inte prickat rätt än, säger Roy Bourjeily.

Över restauranglokalen finns tre lägenheter. En stor på 120 kvadratmeter som är renoverad och ska hyras ut. De två lägenheterna högst upp i huset är redan uthyrda.

LÄS MER:Annika och Mikael driver Loppan och Ägget: Melleruds second hand-butik med självbetjäning

LÄS MER:Viconia IT storsatsar på Storgatan – nu har butiken öppnat

LÄS MER:Mellerudsbutiken laddar för Överby-öppning: ”En bra tid”