Fullsatt på stor modevisning på Wärs – här är bilderna

Modehuset Börsen anordnade modevisning på Wärs under torsdagskvällen. Redan en vecka tidigare var alla 110 biljetter slutsålda.
13 mannekänger från Mellerud med omnejd visade upp vårens och sommarens mode, med Camilla Lindblom som konferencier.

ANNONS
|

Gästerna började med att ta sig mat från en buffé. När alla satt sig var det dags. Camilla Lindblom, som driver Modehuset Börsen tillsammans med dottern Rebecka Fors, var kvällens konferencier och informerade om klädernas material, pris med mera.

– Det är tredje gången vi har modevisning i den här tappningen, berättar Camilla Lindblom.

13 lokala klädmodeller

13 modeller visade sedan upp vårens och sommarens mode. Ackompanjerade till musik äntrade de scenen gruppvis för att sedan gå en sväng upp på ”balkongen” där det också satt publik. Vi fick se allt från färgglada sommarklänningar och naturfärgade linneskjortor till kostymer för med högtidliga tillfällen.

– Vi visar kläder både för vardag och fest, för alla åldrar och kroppsformer. ”Vanligt folk” är ju de vi säljer kläder till. Vi har stor variation på modeller. Det kan vara långt, kort, stort eller tajt – allt är okej. Det är kul att jobba med kläder då, konstaterar Camilla Lindblom.

Vad är det då som är inne i år? Jo, mycket jeans och kläder i linnekvalitet (enbart linne eller i en mix med bomull eller viskos). Härliga färger ska det vara!

– Ja, mycket rosa, blått, grönt, korall och gult, understryker Camilla Lindblom.

Upptåg av Bertil och Helena

Hon blev minst sagt ställd när Bertil Göransson och Helena Magnusson bytt outfit i en entré. Publiken skrattade så de vek sig vid åsynen av Bertil iklädd blommig klänning och Helena i alldeles för stor kostym.

Camilla Roslind berättade om vilka bågar som trendar för dig med glasögon. Hon berättade om och visade upp butikens sortiment av solglasögon. Pia Svensson från Frisyrateljén förklarade vilka frisyrer som är moderna nu.

– Page i alla längder, långt hår kan vara uppklippt och stylat. Även halvlånga längder kan vara uppklippta. När det gäller färger är det inne med koppartoner, ton i ton för mer specifika effekter. Vi ser också mer aprikosa nyanser. På killar ser vi till exempel mycket korta fejdade hår, hård lugg fram och kort i nacken, sa Pia Svensson.

Sugna på att handla

Melleruds Nyheter träffar två av besökarna efter modevisningen.

– Det är alltid lika trevligt att gå på Modehusets modevisningar. Det finns så mycket fint som man blir sugen på att köpa. Det blir extra bra eftersom man visar helheten, med skor också. Men jag hade önskat att fler klädbutiker hade varit med, vi har ju inte så många butiker kvar i Mellerud, säger Marina Wallentin Andersson.

– Ja, det finns mycket fint. Vi fick rabattkuponger i en goodiebag så man får passa på att handla nu, säger Monica Claesson leende.

Det är mycket arbete som ligger bakom en sådan här tillställning. Huvudarrangör var Modehuset i samarbete med Frisyrateljén som fixade modellernas hår och Roslinds Optik som visade upp det senaste glasögonmodet.

– Men glöm inte att nämna Wärs, utan dem hade det inte blivit av alls, säger Camilla Lindblom.