I tingsrätten bedömde man att ingen av kvinnan och mannens berättelser var mer eller mindre trovärdig än den andra.
I tingsrätten bedömde man att ingen av kvinnan och mannens berättelser var mer eller mindre trovärdig än den andra. Bild: Stefan Bennhage

Exmannen anmäldes för misshandel – frias av tingsrätten

I augusti förra året polisanmälde en kvinna i Melleruds kommun sin exman för misshandel. Även med flera bilder på skador bedömde tingsrätten att ord stod mot ord.

ANNONS

Dagen då kvinnan hävdade att misshandeln skett hade mannen varit hemma i deras tidigare gemensamma hem. Vid den tiden hade de flyttat isär och mannen var där för att hjälpa till med lite olika saker i hemmet.

När han skulle åka därifrån blev han hindrad av kvinnan, som i polisförhör hävdade att han börjat lasta in saker i sin bil. Enligt mannen var det hans egna ägodelar.

Dottern hjälpte sin mamma

När mannen satt sig i sin bil gjorde även kvinnan det. Hon försökte hindra honom att köra därifrån genom att ta hans bilnycklar, varpå ett bråk uppstod där kvinnan hävdar att han ska ha slagit henne flera gånger med knutna nävar. Slagen säger hon främst träffat henne i bröstet.

Efter händelsen ska kvinnans dotter ha kommit till huset och då hjälpt sin mamma att ta bilder på blåmärken på hennes kropp.

Mannen nekar till brott

Mannen nekar till brott och hävdar istället i polisförhör att de hade bråkat, men att han inte slagit kvinnan. Han själv uppger att han blivit skadad på handen i samband med att hon försökt att ta bilnycklarna ifrån honom.

För polisutredningen förhördes flera personen, däribland ett vittne som sett mannen och kvinnan i bilen. Vittnet hade uppfattat att de bråkat, men inte sett några slag.

I tingsrätten bedömde man att ingen av kvinnan och mannens berättelser var mer eller mindre trovärdig än den andra. De ansåg att det är bevisat att någon typ av tumult uppstått i bilen, men inte att någon slagit den andre.

Bilderna på kvinnans skador ansåg man inte heller var bevis på att mannen slagit henne, då de kan ha uppstått i tumultet på andra sätt.

Åtalet ogillas då det, enligt tingsrätten, inte når upp till beviskravet och mannen frikänns för misshandel.

LÄS MER:Ville inte inställa sig i fängelse – reste utomlands

LÄS MER:Polisen krossade bilruta – efter att förare försökte smita

LÄS MER:Misstanken: Mellerudsbo tafsade på kvinna på dansgolv