Nu finns det beslut på att jourcentralen i Bäckefors fortsätter med sina öppettider.
Nu finns det beslut på att jourcentralen i Bäckefors fortsätter med sina öppettider. Bild: Tommy Löfgren

Beslutet: Jourcentralen fortsätter vara kvällsöppen

Jourcentralen i Bäckefors fortsätter att hålla öppet till klockan 22 på vardagar och helger. Beslutet har tagits av politikerna i operativa hälso- och sjukvårdsnämnden.

ANNONS
|

”Det är viktigt att invånarna har tillgång till vård även utanför kontorstider. Jourcentraler är ett sätt att åstadkomma det”, skriver My Alnebratt (S) i ett pressmeddelande.

Hon är ordförande i operativa hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Götalandsregionen.

Fortsatt förtroende

Beslutet innebär att jourcentralen fortsatt kommer att hålla öppet från klockan 17 fram till klockan 22 vardagar och klockan 10 till 22 röda dagar. Samma beslut har även tagits för jourcentralen i Tanumshede.

Jourcentralen ses av kommittén för Dalslands sjukhus bevarande som en omistlig del av verksamheten vid sjukhuset och har flera gånger manat till kamp för att verksamheten i Bäckefors ska drivas vidare.

Den andra stridsfrågan som funnits på agendan flera år är specialistvården i Bäckefors, Lysekil och Strömstad. De drivs vidare i NU-sjukvårdens regi.

Uttrycker oro för framtiden

Valet av NU-sjukvården har varit kritiserat efter att de tog över efter att den tidigare vårdgivaren Aleris inte förnyade sitt kontrakt vid årsskiftet 2022.

Två misslyckade försök till upphandling med annan privat vårdgivare gjordes utan resultat.

Kommittén för Dalslands sjukhus bevarande har tidigare uttryckt en oro för att verksamheten kommer att dras ned. Förra året stängdes rehab-avdelningen och varmvattenbassängen.