Åsebros damer fick revansch

I slutet av maj vann Kroppefjälls IF damderbyt mot Åsebro IF med klara 3-0. I söndagens returmatch på Rudevi fick Åsebro sin revansch när man vann med 2-1.

ANNONS
|

Det blev en match som testade nerverna hos båda lagens supportrar. Särskilt slutfasen blev minst sagt gastkramande. Däremot var det lugnare i starten.

Den första kvarten gick klart i gästernas favör. Samtidigt kom det enda skottet på mål när Åsebros Sandra Skarin vid en kontring spelade fram Siri Richardsson. Astrid Davidson i KIF-målet fick sträcka ut rejält för att mota bollen.

En stund senare friställde Kroppefjälls Kosovare Sadiki sin lagkamrat Miriam Länsberg. Det luktade mål, men en ÅIF-back rensade på mållinjen, och returen slog Länsberg utanför.

I 24:e minuten kom 1-0 till ÅIF. Agnes Ferm och Julia Edholm växelspelade sig fram på vänstersidan. Ferm slog därefter ett inlägg genom straffområdet. Vid bortre stolpen fanns Anna Dahlberg som kunde peta in bollen.

Fem minuter senare kom 2-0. Återigen var det Dahlberg som sköt. Den här gången framspelad av Maja-Stina Svensson fick hon på ett fint distansskott som borrade sig in i ena burgaveln.

Både lagen hade möjligheter till fler mål. Ebba Karlsson i ÅIF var frispelad av Arabo Muumin, men Davidson bröt. Under de sista minutera hade Sadiki ett fint skottläge men sköt över, och Länsberg hade ett friläge som Lovisa Teodorsson i ÅIF-målet tog hand om.

Spännande andra halvlek

Om andra delen av första halvlek var Åsebros så var stora delar av den andra Kroppefjälls. Det var en stenhård satsning för att komma i kapp och förbi. Det krävdes ett hårt arbetande hemmaförsvar och flera utmärkta fotparader av Teodorsson för att hålla emot. Både Sadiki och Tilde Oksjö Söderqvist var igenom utan att näta.

I 60:e minuten kom KIFs bästa försök. Laget fick en frispark utanför ena hörnet av ÅIFs straffområde. Sadiki fick på en praktträff som studsade bort via bortre stolpens insida.

Pressen fortsatte och i 70:e minuten kom reduceringen. Sadiki fick på ett nytt fint skott vänsterkanten. Bollen gick i en båge över hela ÅIF-försvaret in i bortre burgaveln. 2-1.

Trots flera bra chanser, och en ribbträff, lyckades man dock inte göra fler mål, utan ett hårt kämpande Åsebro kunde hålla i ledningen och ta sin andra raka seger.

Nytändning trots spelarförluster

Åsebro har fått en nytändning trots flera spelarförluster under sommaren. Man har också fått några tillskott. Ett av de mest betydelsefulla är Maja-Stina Svensson, som gjort comeback efter tre års uppehåll I första halvlek dominerade hon mittfältet. Ett kraftpaket med både teknik och snabbhet.

Laget har också fått till ett bra och kreativt samspel i offensiven, och i försvaret har man kraft i rensningarna. Teodorsson i målet har också förmåga att variera sina utspel på ett bra sätt. Hennes utkast når långt, och i de flesta fall rätt adressat.

Kroppefjäll hade en svår första halvlek, men spelade sedan upp sig rejält. Laget lever mycket på kraft och på sin spelmotor Kosovare Sadiki. Längst bak regerar lagkaptenen Hanna Östlind. I slutforceringen flyttades hon upp i kedjan och skapade en del oro för ÅIF-försvaret.

Priserna till matchens lirare gick till Teodorsson i ÅIF och Lisa Jansson i KIF.

På söndag tar Kroppefjäll emot Strömstad på Brunnsvallen, medan Åsebro har bortamatch mot Svarteborg.