Vita sanna strand.
Vita sanna strand. Bild: Emma Fogelström

Äntligen kommer sommarvärmen! – 24 grader i helgen och sol

Helgens väder ser ut att bli det bästa på länge. SMHI:s prognos visar att från torsdag hela vägen till söndag blir det både sol och 23 till 24 grader varmt.

ANNONS

Torsdag & Fredag

Redan under torsdagen kommer solen att titta fram. Med 22 grader och viss molnighet ser torsdagens väder ut att bli bra.

Fredagen kommer att ha mer sol och inte så stor sannolikhet för regn och skurar. SMHI:s jourhavande meteorolog Sofia Saraiva berättar att fredag förmiddag kan bli molnig, men att det kommer att bli soligare och varmare på eftermiddagen.

– Det blir då lite varmare luft som kommer in och det kommer inte bli så blåsigt, vilket kan göra att det blir någon grad varmare. Det rör sig om runt 22 grader fram mot eftermiddagen, säger SMHI:s jourhavande meteorolog Sofia Saraiva.

Lördag & Söndag

Med den information SMHI har nu säger Sofia Saraiva att de kan se en hel del sol både lördag och söndag. Man bör räkna med växlande molnighet, men att solen kommer att dominera större delen av dagarna. Temperaturen förväntas ligga på runt 23 till 24 grader.

Det förväntas inte blåsa mycket under lördagen, vilket kommer få det att kännas varmare. På grund av Melleruds position vid Vänern kan det dock komma in ostliga vindar som kan kyla under söndagen.

Nästa vecka

Nästa vecka kommer regnet tillbaka. Ett lågtryck förväntas komma in under måndag, senast tisdag, vilket kommer göra att temperaturen sjunker något. I början av veckan förväntas runt 20 grader med växlande molnighet, sol och regn.

LÄS MER:Lista: Här kan du bada i Mellerudsområdet

LÄS MER:Fikasugen? Här är tips på mysiga sommarcaféer i området

LÄS MER:Badgästerna har intagit Vita Sandar – trots kyliga vattnet: ”Känns fantastiskt”