Ahmads affär totalförstördes i branden – hittade ny lokal på samma gata

Ett år efter att Ahmad Abdaikrem öppnat sin affär på Storgatan blev den totalt förstörd i en brand. Bara några månader senare står dock dörren öppen för kunder igen, men tvärs över gatan.
– Jag behövde fortsätta. Jag kan inte sitta utan jobb, säger Ahmad till Melleruds Nyheter.

ANNONS
|

Vid klockan halv sex på morgonen den 22 mars var Ahmads livsmedelsbutik Mellerud Minimarket full av lågor och rök.

– En av grannarna i huset ringde mig och berättade att det brann. När jag kom till butiken var det fullt av brandmän och poliser, säger Ahmad.

Räddningstjänsten arbetade hela förmiddagen med att släcka den kraftiga branden som lämnade Ahmads butik täckt av aska. Inga varor gick att rädda och hela fastigheten skadades av den tjocka röken och intensiva släckningsarbetet.

Ahmad berättar att var tacksam att ingen blev skadad i branden, men att han blev ledsen över att det inte längre gick att ha kvar butiken i lokalen.

Minimarket hade bara hunnit vara öppen i ett år efter att Ahmad flyttat verksamheten från Brålanda till Mellerud innan den behövde stänga. Dock är Ahmad inte den som går och grubblar länge.

– Jag tänkte redan den morgonen att jag behövde få i gång butiken igen. Jag kan inte sitta utan jobb, säger han.

Ny och mindre lokal

Branden på Storgatan startade enligt polisutredningen troligtvis på grund av ett elfel. Ingen var någonsin misstänkt för något brott i samband med branden och i dag är utredningen nedlagd. Ahmad var snabb med att få igång sin verksamhet igen och idag hyr man en lokal i princip mittemot den tidigare.

Den nya lokalen är mindre, men utbudet är det samma. Stora förpackningar med olja, ris och konserver fyller hyllorna, och bak i butiken finns en liten frysdisk och färska grönsaker.

– Ofta kan jag fixa in varor om kunder frågar efter dem också. Våra tidigare kunder kommer även till den nya butiken och stöttar oss, säger Ahmad.

Vill flytta tillbaka

Att affären brann har dock inte kommit utan kostnader även om Ahmad kunnat starta upp den igen. Ahmad uppskattar att han gått mellan ungefär 200 000 och 350 000 kronor back på grund av branden, men säger att han försöker att tänka framåt.

– Vi har kontrakt på den här lokalen i tre år, och fastighetsägaren ­för den tidigare lokalen, Svante Blomgren, är supersnäll. Han har sagt att vi har vår plats kvar när man renoverat, säger Ahmad.

Förhoppningen är att kunna flytta in i den tidigare lokalen så fort om möjligt, men som Svante Blomgren tidigare berättat för Melleruds Nyheter kan det ta tid innan alla renoveringar är färdiga. Ahmad säger att han planerar att ha kvar även den nya lokalen när man kan öppna på Storgatan 6 igen.