Kvinna misstänkt för mordbrand och mordförsök

Strax innan midnatt kom larmet om villabranden norr om Köpmannebro in till räddningstjänsten. En kvinna i 50-årsåldern blev gripen på platsen, och blev efter förhör misstänkt för mordbrand och mordförsök. Under fredagen var dock ingen person frihetsberövad.

ANNONS

När räddningstjänsten kom till platsen var villan helt övertänd. Den gick inte att rädda utan fick brinna ner till grunden.

Räddningstjänsten var kvar för att släcka och skydda intilliggande byggnader fram till 02-tiden på natten. Därefter var personal kvar för bevakning av den nedbrunna villan fram till 08-tiden på måndagsmorgonen.

En kvinna i 50-årsåldern greps på platsen och blev anhållen misstänkt för mordbrand och mordförsök. Kvinnan ska ha bott i huset tillsammans med en man.

– Hon blev anhållen efter förhör och andra iakttagelser som man har gjort, sa Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare, förra måndagen.

Det pågår nu en förundersökning gällande mordbrand och mordförsök.

– Idag (onsdag förra veckan) har vi ingen person frihetsberövad, men det har varit frihetsberövade personer och de har släppts. Misstankarna kvarstår dock mot kvinnan. Min bedömning är att det krävs utredningsåtgärder om hur allt gått till till och om förundersökningen ska fortgå, säger åklagaren Rebecka Budell.<