Malin Eriksson Sjögärds nya barnbok – en djurdeckare

Malin Eriksson Sjögärd har släppt en ny barnbok. Den heter ”Mysteriet med Svarte Trulsen” och beskrivs som en spännande djurdeckare fylld med värme. Handlingen i sina böcker hämtar hon från sin egen gård, där både djur och historia spelar en stor roll.
– Gården har inspirerat mitt skrivande, säger Malin.

ANNONS
|

På gården i Tösse bor Malin med sin familj och tre katter, tolv hönor, tre hundar och två minigrisar. Det är en släktgård som funnits i familjen i över 100 år – och det finns historier överallt.

Konsten att lyssna

I boken "Mysteriet med Svarte Trulsen" möter vi kusinerna Juno och Svea, som älskar att ta hand om djuren på mormors gård. En ny gris, Truls, har just anlänt till gården och blir snabbt en viktig del av berättelsen.

– Att jag skulle tycka så mycket om grisar var väldigt oväntat, säger Malin med ett skratt.

Förutom huvudkaraktärerna Juno och Svea, spelar också grisen Truls och katten Mille en stor roll i boken. En stor del av handlingen kretsar kring hur kusinerna måste förstå Truls och hans historia för att lösa mysteriet.

Malin säger att hennes budskap med boken är att lära barn "konsten att lyssna" och skapa konversationer kring bokens huvudperson Juno, som hon valt att göra könsneutral.

Hon hoppas att detta kommer att öppna upp för reflektion kring kön och låta läsaren bli en medskapare i berättelsen.

– Jag vill att alla ska kunna känna igen sig, säger Malin.

Skriver med värme

En djurdeckare, som Malin så väl beskriver, är skriven med en spänning som får läsaren att inte vilja sluta läsa.

Hon säger att boken är skriven med värme, vilket framgår av relationen mellan Juno och Svea. Trots att de ofta krockar under bokens gång, utvecklar de en varm relation när de tillsammans behöver lösa mysteriet.

Ny bok i höst

Under hösten ska Malin släppa en till bok i bokserien Hulta gård om Hugo och hans morfar, efter att många föräldrarna hört av sig och tackat för att Malin skrivit böcker som deras barn inte kunnat lägga ner. Nu ser hon fram emot att släppa ytterligare en bok.