Energi och glädje på ny familjedag i Brålanda – lockade hundratals

Under lördagen genomförde Brålanda Idrottsförening sin första familjedag. Det kom runt 300 personer, enligt arrangörerna.
– Nu ska vi göra tradition av detta, säger ordförande Sara Andersson.

ANNONS
LocationBrålanda, Mellerud|

Brålanda Idrottsförening har ny styrelse och en nystartad ungdomssektion. BIF-dagen är ett initiativ för att stärka ungdomsidrotten i klubben. Det är också ett tillfälle för de aktiva att få bjuda in släkt och vänner och göra något roligt ihop.

Alla lagen i föreningen fick hjälpa till att ”springa in” pengar för sitt lag, men även till välgörenhet. Den sista gruppen för dagen, ungdomar mellan 15 och 16 år, kämpade hårt. Tillsammans sprang de tre och en halv mil på 20 minuter.

En del av dagens intäkter kommer att skänkas till stiftelsen Min stora dag som vill sprida glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Mycket roligt

På förmiddagen fick de yngsta barnen chansen att spela mot herrarnas A-lag. De delades upp i små lag på en mindre plan och tränade med sina förebilder.

– Det uppskattades, för de är ju idoler för de yngre, säger Marielle Linné, som var en av arrangörerna.

Under dagen hjälpte killarna i herrlaget även till med olika aktiviteter, bland annat sprang de med barnen runt banan för att de små skulle hitta.

– Det var det vi ville med den här dagen. Att stärka samhörigheten, säger Marielle Linné.

Ny ordförande i klubben

Sara Andersson är en av ledarna i klubben och nu har hon även blivit ordförande.

– Vi har tagit nya tag. Nu har varje lag en representant med i Ungdomssektionen. Tanken är att sammansvetsa lagen mera, även utanför träning och match. Det är viktigt att det händer något kul, säger Sara Andersson.

För henne är det viktigt att visa barnen glädjen i att aktivera sig, och till att spela fotboll. Hon försöker även uppmuntra dem som individer så att de kan växa som personer.

Både Sara och Marielle brinner för att få tjejer att gå med i klubben så de inte söker sig till andra klubbar som de gjort tidigare. De välkomnar fler att höra av sig.

– För bara fyra år sedan hade vi inget tjejlag. Nu har vi tre, säger Marielle Linné.

Hon är glad för att så många kom och var med, och bidrog till den berömda Brålanda-andan.

– Jag har redan nya idéer inför nästa år, säger hon.

Under dagen var det även gratis entré på Brålandabadet för alla aktiva upp till 18 år som medverkade till att göra BIF-dagen till en succé.