300 buketter skänks till kommunens äldre

Med start förra veckan började hemtjänstpersonalen leverera tulpanbuketter till samtliga brukare i Melleruds kommun. De har skänkts av Lions Club Mellerud, som själva kör ut tulpaner till alla äldreboenden i kommunen.
– En jättefin gest, de gamla blir jätteglada, säger Veronica Söderström, enhetschef på hemtjänsten.

ANNONS

Det är andra året i rad som Lions skänker tulpaner till kommunens äldre. När Melleruds Nyheter träffar Kjell Karlsson, Bengt Silvander och Bosse Nilsson håller de på för fullt att märka upp samtliga 300 buketter med Lions klistermärke. Det gör de hos Annas Design i Eriksbyn, där de också beställt blommorna.

– Det är tulpaner till ett värde av 16 000 till 17 000 kronor. Detta är ett bra exempel på ett fint samarbete mellan Lions och ett lokalt företag, konstaterar Kjell Karlsson, Lions president.

Han pratade med hemtjänsten veckan innan och de vara glada över att få köra ut blommorna de sina brukare. Detsamma gäller chokladkartongerna med var sin Sverigelott som Lions skänker innan julhelgerna till samma mottagare.

Efter märkningen av buketterna förra måndagen körde man ner dem till Bergs där hemtjänsten utgår ifrån. Dagen efter påbörjade leveranserna av tulpanerna.

– Det är mycket uppskattat av de äldre, de blir jätteglada. Personalen tycker också det är roligt att få lämna ut blommorna. Jag tycker det är en jättefin gest av Lions, säger Veronica Söderström, enhetschef Hemtjänsten.