Två döda i villabrand 

Två personer har hittats döda i en villabrand på Gunnersbyvägen i Dalskog. Första larmet inkom 07.16 på lördagsmorgonen. 11.42 kom nästa larm, då började huset brinna igen.

Styrkeledaren Mikael Persson, som var först på plats på morgonen, berättar att han fick in ett larm om brand i byggnad.

– Jag hörde att det bodde två personer på adressen och att en av dem var rullstolsburen. När jag svänger in ser jag vit rök från takfoten. Jag tar pulversläckaren och kör in pulver genom ett fönster. Dörren till lägenheten på bottenvåningen bryts upp och våra rökdykare hittar två avlidna personer där, säger han.

Tre styrkor från räddningstjänsten samt rökdykare arbetade på platsen, även polis och ambulans var tillkallade.

Insatsen avslutades med personal kvar för efterbevakning. Vid lunchtid började det brinna i huset igen och branden spred sig i hela huset, som bestod av två lägenheter. Lägenheten på övervåningen stod för tillfället tom, lyckligtvis.

– Det verkar ha varit någon glödbrand som fått till sig syre. Huset går inte att rädda, konstaterar Johan Ytterberg, vakthavande befäl på NÄRF.

När tidningen utsände besökte brandplatsen strax efter lunchtid var rökutvecklingen enorm. En granne står och tittar på, i säkerhet på andra sidan 166:an.

– Det var en annan granne som var ute med sin hund som upptäckte att det brann och ringde 112. Vinden ligger på åt ett annat håll så det verkar som om mitt hus kommer att klara sig, säger han.

Susanne Emanuelsson