Din lokala veckotidning

Mikael Olsson, Eva Petrén Allier och Stefan Dahl är mycket glada över att ha bokat Sven-Ingvars den 6 juli. Då kommer de att spela i Kroppefjällsparken, publiken kommer att sitta på gräsmattan i bakgrunden.

Sven-Ingvars till Kroppefjäll

I början av veckan skrevs kontraktet. Sven-Ingvars kommer och ger en konsert torsdag 6 juli i Kroppefjällsparken i Dals Rostock!

Hela gräsmattan framför matsalsbyggnaden avsätts för publiken, som blir maxad till 1 500 personer. Biljetterna släpps idag fredag 28 april.

Bakom arrangemanget står Mikael Olsson, Eva Petrén Allier och Stefan Dahl. De två förstnämnda jobbar på Kroppefjällsanläggningen, medan Stefan är personen bakom bland annat Genevi-yran och monsterracet i Högsäter.

Detta är ett av de större arrangemangen i Dals Rostock. Hela bygden kommer att involveras för att få logistiken att fungera med parkeringar med mera. 

Man kommer att ta hjälp av föreningslivet och trion har en bra dialog med Melleruds kommun som ställer sig positiva till arrangemanget. 

– Vi har pratat under flera års tid att ha ett större arrangemang här uppe. Jag tycker att Sven-Ingvars är bra så jag ringde deras bokningsbolag och lyckades få hit dem. Det känns jätteroligt, säger Mikael Olsson.

Vision blir verklighet
– Det är otroligt kul och det är väldigt roligt att jobba i den här konstellationen. Vi har haft en vision som nu blir verklighet. Vi tror att många vill se dem och vad är väl bättre än att gå på konsert i den här miljön?

Stefan konstaterar att detta är det största i konsertväg han varit med att anordna.

– Detta blir en riktig folkfest. Sven-Ingvars har för övrigt inga spelningar alls i Värmland under sin sommarturné och detta är den enda i Dalsland. Vi har ordnat buss från bland annat Bengtsfors, Uddevalla, Ed, Trollhättan och Vänersborg. Det kan bli från fler orter, säger Stefan.

Om Sven-Ingvars
Sven-Ingvars från den lilla värmländska orten Slottsbron är ett av Sveriges främsta och mest välkända dansband. Det är inte många, oavsett vilket musikgenrer som lockar mest, som inte känner till Sven-Ingvars Två mörka ögon, en låt som låg på Svensktoppen i hela 71 veckor.

Dansbandets frontman och sångare, Sven-Erik Magnusson, var med och bildade bandet 1956 och var medlem i bandet fram till sin död 2017. 

Sven Ingvars son, eller rättare sagt Sven-Erik Magnussons son, Oscar Magnusson blev medlem i bandet 2006 och vid pappans död tog han över rollen som sångare.

Susanne Emanuelsosn

Det omåttligt populära bandet Scen-Ingvars med frontmannen och sångaren Oscar Magnusson i mitten.