Fullsatt framför scenen när Anna Bergendahl uppträdde. Foto: Susanne Emanuelsson.

Succé för Kanalyran!

Kanalyran var verkligen efterlängtad – folkfesten blev en formidabel succé! Uppskattningsvis besöktes Mellerud av minst 5 000 personer i det fina vädret under lördagen.

Kanalyregeneralen Lars-Göran Berg är mycket nöjd när vi ses på lördagseftermiddagen.

– Någon har sagt succé. Jag har gått runt och bara mött glada miner. Allt har fungerat bra och upplösningen med Hertighen blev bra – det kändes som ett rätt val. Det var kul att Sille-Måns kom tillbaka också, säger Lars-Göran.

Hela Mellerud levde upp fredag och lördag, det fanns massor av spännande programpunkter och aktiviteter. Till exempel barnparaden på lördagen med sina charmiga deltagare följt av Mora Träsk som med de välkända sångerna fick med sig hela publiken. 

Nere vid det välbesökta Mejeriet spelade ungdomar beachfotbollsturnering, barnen kunde skutta runt i hoppborgarna,  här fanns ansiktsmålning, fiskdamm och mycket mer. Det var även full fart vid Melleruds Handel, med utställare och dansuppvisning.

Den ”stora” kortegen var ovanligt maffig, ledd av Bengtsfors musikkår. Därefter red den mystiska Hertighen, som sedan drog av masken på scenen och det visade sig vara Camilla Lindblom Fors – mångårig företagare med klädbutik i Mellerud. Hon dubbades till Hertiginna på Dal av Roland Björndahl (M), fullmäktiges ordförande. 

– Jag vill visa att Mellerud och Dalsland är en bra plats att bo på, sade Camilla leende i sitt tacktal.

– Jag har sett glada ansikten och hört många positiva tillrop idag, så det är kul att vara kommunchef idag. Jag vill ge en ros till alla som gör Kanalyran möjlig, konstaterar kommunchef Karl-Olof Petersson nöjt.

Kika på vårt bildspel från alla tre Kanalyredagarna!

Susanne Emanuelsson

Bilder från fredagen

Bilder från lördagen

Bilder från söndagen