Talang, träningsvilja, målmedvetenhet är några av ingredienserna som troligen kommer att ta Örskillen Alexander Karlsson långt i hans seriösa fotbollssatsning. Foto: Patrik Karlsson Vänersborgs IF.

Smakstart för Alexander och VIF i Ettans premiär

19- årige målvaktstalangen Alexander Karlsson och hans Vänersborgs IF- s debut i Ettan södra blev en klang och jubelföreställning. Efter en gedigen laginsats, där tränare Kilners spelplan följdes minutiöst, besegrade man FC Linköping City i seriepremiären borta med 4-0 (2- 0).

Målmedvetne Alexander Karlsson tog i vintras beslutet att lämna Melleruds IFför att satsa högre upp i seriesystemet med Vänersborgs IF, nykomlingar i division 1.Lagets dynamiske tränare Andy Kilner har hela tiden sett en stor talang i Alex och hans uppfattninghar stärkts under tiden de camperat ihop på Vänersvallen. När lokalavisen TTELA nyligen gjorde en enkät i truppen inför seriepremiären så var en av frågorna vem ilaget som i år skulle få sitt stora genombrott. Kilner svar blev målvakten AlexanderKarlsson som han ser som en mycket talangfull och orädd keeper utrustadmed väldigt fina fötter. 

Inför seriepremiären på påskafton var planerna att lagets förstemålvakt Sebastian Ekholm skulle vakta VIF- buren men tidigare i veckan satte covid- 19 stopp för Ekholms medverkan. 

Alexander fick därmed debutera i Ettan tidigare än han räknat med och som han och laget gjorde det Utklassningsseger på bortaplan med 4- 0, siffror som kunde varit större och en näst intill felfri insats mellan stolparna av en nöjd Alexander.

– Det var riktigt pirrigt att komma in i hetluften redan i premiären men vi spelade bra och tog tidig ledning så sen var det bara kul, säger Alexander. Hela laget jobbade hårt och aggressivt enligt Kilners spelplan och när det klaffar så är vi jobbiga att möta. Vi kommer säkert att överraska fler lag i serien och visa hur fel expertisen hade som tippat oss att komma sist. 

Näst i tur att möta lagmaskinen VIF blir tippade topplaget Tvååker som gästar Vänersvallen på lördag. Det blir en bra värdemätare på hur laget kommer att hävda sig i den tuffa konkurrensen i Ettan framöver. Det lär också bli en ny tuff utmaning för unge Alexander som troligen får fortsätta mellan stolparna.