Två dagar efter dådet syns fortfarande några mörka fläckar efter branden på vägen intill Holms kyrka.

Pojkar bakom brand vid Holms kyrka?

Flera vittnen såg det brinna som en fackla på vägen intill Holms kyrka, söndag kväll den 4 juli. Flera unga pojkar sågs lämna platsen på moped och cyklar.

Larmet till polisen inkom 23.16, men innan dess hände följande.

Ett förbipasserande vittne, som var först på plats, berättar att hen såg två pojkar. En i 15-16-årsåldern och en några år yngre. En körde en crossmoped, den andre hade en mountainbike, dessutom låg ytterligare en mountainbike i diket. Den tredje personen syntes inte till.

– Jag såg att det brann lite på marken och då sade jag till dem att sluta med det och åka hem. Sedan körde jag vidare. Då hördes en eller två höga smällar och jag såg att det brann rätt mycket på samma ställe som det brann tidigare, säger vittnet.

Ett annat vittne, som bor i närheten, berättar:

– Strax efter klockan 23 hör jag två smällar och ser att det lyser som en fackla vid kyrkan. Det brann för fullt på vägen. Jag tog mig snabbt till platsen och hann se ryggtavlan av en person som försvann på cykel in på kyrkogården. Det brann från en femlitersdunk, men det luktade varken bensin eller diesel, så det var någon annan brandfarlig vätska i den. Jag försökte släcka, men det gick inte, så jag försökte få tag på de som tänt på men jag hittade dem inte. Elden brann ut själv.

En Securitasbil anlände och senare också polisen som rubricerar branden som  allmänfarlig vårdslöshet. I nuläget finns inga misstänkta.

Susanne Emanuelsson