Nu är det äntligen sommarlov!

Förra veckan har skolavslutningarna i vårt område avlöst varandra. Fredag 10 juni var det också avslutning på Karolinerskolan i Dals Rostock.

I sedvanlig ordning, fast det nu var två år sedan som det kunde hållas en sedvanlig, ordentlig examen som det brukas på Karolinerskolan, marscherade eleverna in över skolgården till fiol- och gitarrmusik. 

Efter att skolans rektor Inger Strand hälsat alla föräldrar och övriga närstående välkomna, så tog sjätteklassarna Elin och Lukas över som dagens konferencierer. De presenterade undan för undan sina skolkamrater, klass för klass och vad som skulle framföras. Temat för dagen var ”All världens barn”.

Fick silvermedalj respektive rosor

Till musiklärarnas ackompanjemang och stöd framförde alla klasser var sin låt. Förskoleklassen inledde med ”Nu är det sommarlov” och de nu avgående sjätteklassarna avslutade med en melodi som de satt egen text till som blev en liten hyllning till Karolinerskolan. 

Lite extra uppmärksamhet ägnades naturligtvis åt eleverna i sexan som nu lämnar mellanstadiet för högstadiet på Rådaskolan. Även klass fem fick lite extra tid i programmet och då för sin insats i frågeprogrammet ”Vi i femman” där de gick till final och slutade på en hedersam andraplats.

Innan det slutligen var dags för Sveriges nationalsång hälsade också Inger Strand, skolans nya rektor Linda Larsson, som börjar sin tjänst till höstterminen, välkommen.

Ing-Marie Norrman

Refrängen i 6-ornas låt;

”Vi har lärarna att tacka,

 nu är det slut och dags att packa.

Alla roliga terminer,

vi har haft på Karoliner.”

(org.musik Nicke&Mojje, Kossorna)