Din lokala veckotidning

Streaplers
Streaplers. Från vänster: Per Lundin, Kjetil Granli, Kenny Samuelsson, Henrik Göransson och Anders Larsson.

Nominerade till Grammis

Streaplers är i år nominerade för till Grammis i kategorin ”Årets dansband” Det juryn fastnat för är gruppens senaste skiva ”En gång till”. 

Den består av tretton låtar, varav tolv är skrivna av gruppens gitarrist Henrik Göransson tillsammans med i första hand Johans Fransson. Även Anders Larsson dyker upp som medkompositör på låten ”Åh vilken sommar”.

Anders Larsson berättar för Melleruds Nyheter att merparten av skivan är inspelad i Henrik Göranssons studio i Munkedal. Trummorna är pålagda i Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Vinner gruppen är det första gången man får en Grammis. Man har dock samlat på sig en rad priser och utmärkelser genom året. Senast 2019 fick man till exempel Guldklaven som ”Årets dansband”, och Anders själv fick den som ”Årets musiker 2012”. 

Senast vann man i år det så kallade Manifestpriset, som delas ut till artister på oberoende skivbolag. Det fick man för samma skiva som man nu är Grammisnominerad för.

Övriga nominerade i dansbandsklassen är Barbados, Casanovas, Lars-Kristerz och Martinez. Vem som vinner kungörs på Grammisgalan 3 juni.

Lars Nilsson