Det finaste man har sätter man på bordet! Så lyder ett gammalt ordspråk som väl överensstämmer med hunden Mollys position hemma hos familjen Zauber i Ör. Bak syns Amanda och hennes pappa Jörgen.

Molly populärast i Sverige

Hemma hos familjen Zauber i Hagen, Ör bor fyraåriga chihuahuan Molly. Ett namn som ligger i topp som Sveriges populäraste hundnamn.

Molly var minst sagt efterlängtad innan hon kunde hämtas hem från uppfödaren i Lerum för fyra år sedan.

– Vi fick vänta i två år innan en valp blev ledig. Jag ville ha en chihuahua efter vi hade en när jag var liten, berättar Amanda Zauber, 15 år.

Varför hon döptes till just Molly beskriver Amanda så här:

– Jag visste om en kändis som hade en hund som hette Molly. Jag gillade namnet och sedan när vi var och tittade på valparna blev vi säkra på att det var Molly hon skulle heta. Hon var minst i kullen och jättesöt. Sedan googlade jag vad Molly betyder och det är morsk och trotsig. Det lever hon verkligen upp till!

Pappa Jörgen berättar vidare att de också tog hem en halvsyster till Molly, en tik som hette Selma med ett skönhetsfel på svansen. Tikarna blev bästa vänner och Selma tog tidigt på sig ledarrollen.

– Men Selma fick cancer i magen och vi måste avliva henne. Efter det blev Molly osäker och rädd för saker, men det har blivit bättre nu.

Kan du beskriva Molly?
– Hon är gosig och älskar att bli kliad på magen, samtidigt är hon lite ettrig och tuff mot andra hundar.  Molly älskar all mat och att ligga ute och sola på altanen. Hon vill inte gå ut när det regnar eller är kallt och hon sover såklart med oss i sängen, helst under täcket, förklarar Amanda.

Susanne Emanuelsson

De tio populäraste hundnamnen 2022

Källa: Jordbruksverket