En man i 55-årsåldern anhölls misstänkt för mord på kvinnan, men släpptes i lördags i väntan på den rättsmedicinska obduktionen.

Kvinna  hittades avliden i en husvagn

De var under långfredagen 7 april som en kvinna i 65-årsåldern hittades avliden i en husvagn på en adress i Dals Rostock. 
  En man i 55-årsåldern anhölls misstänkt för mord, men släpptes fri under lördagen i väntan på den rättsmedicinska obduktionen.

Larmet inkom vid 15-tiden på långfredagen, en kvinna hade då hittats död inne i en husvagn som står i en trädgård på en adress i Dals Rostock. En man i 55-årsåldern påträffades i husvagnen. Han anhölls på fredagen misstänkt för mord, men släpptes vid 14-tiden på lördagen i väntan på den rättsmedicinska obduktionen då dödsorsak kan fastställas. 

Mordmisstanken kvarstår
– Mordmisstanken kvarstår fram till att den är klar, säger Fredrik Brax, chef för polisens avdelning för grova brott.

Det är oklart om det fanns någon relation mellan den döda kvinnan och misstänkte mannen.

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning, förhört vittnen och ägnat sig åt dörrknackning i närområdet. Avspärrningsbanden togs bort under påsklördagen.

– Just nu har jag ansvaret för ärendet, jag hoppas på att få svar från rättsmedicin snart. Förhoppningsvis inom några dagar, säger Fredrik Brax.

Lugnat ner sig
Gökhan Aydemir driver matbutiken Byxfickans livs i centrala Dals Rostock. Han berättar att många kunder talade om det som skett dygnet efter händelsen.

– Men nu har det lugnat ner sig. Jag och många med mig hoppas och tror att det inte handlar om något mord, säger han.

Susanne Emanuelsson

Kvinnan påträffades avliden på långfredagen i den här husvagnen.