Din lokala veckotidning

Vinnarna på damsidan, Fv: Jessica Gaardsdal & Rebecca Svensson. Foto: Tobias Coster.

Kval till 5-ortscupen i padel

I lördags avgjordes det vilka som ska representera Mellerud i finalen i 5-ortscupen i padel. Uttagningarna avgjordes i den nya inomhushallen i Mellerud.

På damsidan vann Jessica Gaardsdal och Rebecca Svensson sin final mot Svea Ryman Callh och Madicken Nordgren.

Herrarnas final vanns av Adam Olsen och Benjamin Grimheden efter en tuff match mot Johan Larsson och Mikael Sundin.

Finalerna var klara vid 01.30-tiden på natten. Deltog gjorde elva lag (22 spelare).

– Det var en lång, men jätterolig kväll. Det fick bli en kvällsturnering eftersom vi fick anpassa oss efter fotbollsmatcherna, många deltagare spelar ju fotboll, säger Tobas Coster, från arrangerande Melleruds Padel.

Noterbart är de två unga grabbarna Sixten Ryman Callh och Jakob Stångberg som var yngst i kvalet. De spelade tre fina matcher med ett härligt humör, mot både äldre och mer erfarna spelare.

Gav oss mersmak

– Det här var vår första tävling och den gav oss mersmak. Vi har redan nu lovat att arrangera fler tävlingar och framåt vintern när de klassiska sporterna tagit paus och förhoppningsvis pandemin lugnat sig så kan vi ta in publik på tävlingarna också, säger Tobias Coster.

5-ortscupens final spelas på utomhusbanorna på Örnäs i Åmål till helgen 11-12 september, där killarna och tjejerna kommer att möta lag från Bengtsfors, Åmål, Säffle och Karlstad.

Mellerud möter Bengtsfors och Karlstad på lördag, medan man möter Åmål och Säffle på söndag. Damer och herrar spelar samtidigt på banorna intill varandra.

Susanne Emanuelsson

Vinnarna på herrsidan, Fv: Adam Olsen & Benjamin Grimheden Foto: Tobias Coster.
Finalisterna på herrsidan, Fv: Johan Larsson, Mikael Sundin, Adam Olsen & Benjamin Grimheden. Foto: Tobias Coster.
Sixten Ryman Callh och Jakob Stångberg var yngst i kvalet, men gjorde tre fantastiska matcher med härligt humör, mot både äldre och mer erfarna spelare. Foto: Tobias Coster.