Din lokala veckotidning

I det avslutande numret samlades alla deltagande kulturskoleelever i sången ”Fri som fågeln” ur filmen Modig (Brave), ledda av konsertgeneralen Gun-Britt Gustafsson.

Konserter inbringade drygt 9 000 kr till Världens Barn

Två konserter för Världens Barn har genomförts på Kuturbruket på Dal. Totalt samlades 9 145 kronor in i Mellerud.

20 oktober stod blåsmusikanter från Dalsland på scenen, det vill säga elever på Melleruds, Åmåls och Bengtsfors kulturskolor. Allt under ledning av Cici Albinsson, blåslärare på Melleruds kulturskola.

Onsdag 26 oktober var det ett 20-tal kulturskoleelever från Mellerud som bjöd på skönsång och högklassig musik. Gun-Britt Gustafsson har övat tillsammans med eleverna sedan början av september.

Att vara fri
– Den röda tråden från min sida när det gäller sångerna är att få vara fri, alla barns rätt att vara fria kommer igen i texterna, säger Gun-Britt.

Förutom elever så fanns musiklärarna med i orkestern. Publiken fick höra allt från solistsång av exempelvis Mona Fransson i låten ”Hemma”, en sång ur musikalen Kristina från Duvemåla, till en polska av Folkmusikensemblen och högklassigt pianospel av Phumwit Buntham som framförde ett stycke i A-moll av Chopin. Imponerande var också Havanna Andersson och Alice Johanssons gitarrspel i deras egenskrivna låt ”A thousand storms”. Florence Schneider och läraren Nina Strid bildade en duett när de spelade fiol i låten ”Kristallen den fin”.

Det bjöds på en maffig avslutning där samtliga elever samlades på scenen och sjöng ”Fri som fågeln” ur filmen Modig (Brave).

Det går inte att nämna alla duktiga elever, men återväxten är definitivt tryggad för framtiden.

Fotnot: Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj och riksinsamlingen för Världens Barn genomförs i samarbete med 14 svenska biståndsorganisationer med verksamhet i ett stort antal länder i världen.

Susanne Emanuelsson