Kommuninvånare ska kunna söka anstånd med fakturor för välfärdstjänster, det ska kommunstyrelsens ordförande Ludwig Mossberg (M) skriva under på denna veckan. Arkivbild/Tommy Löfgren.

Kommuninvånare får anstånd för välfärdstjänster

Kommunstyrelsens ordförande Ludwig Mossberg (M) skriver denna veckan under ett ordförandebeslut som innebär att kommunens invånare får möjlighet till generellt anstånd för välfärdstjänster. 

– I och med det exceptionellt svåra läge vi befinner oss i med stigande räntor, inflation och eskalerande elpriser, har jag tillsammans med Kristdemokraterna och Kommunpartiet landat i att vi från kommunens sida ska göra det vi kan för att underlätta för de som har det ekonomiskt tufft. Jag kommer därför att fatta ett ordförandebeslut som möjliggör för våra invånare att ansöka om anstånd med betalning för välfärdstjänster. Ingen Mellerudsbo ska behöva välja mellan att betala elräkningen, barnomsorgen eller färdtjänsten. Ingen äldre ska behöva välja mellan att betala för hemtjänstens omsorg eller att betala sin elräkning, säger han.

Anståndet avser fakturor med fakturadatum från och med den 1 januari år 2023 och gäller för samtliga fakturor som har förfallodag senast den 31 mars år 2023.

Anståndet gäller fakturor för följande tjänster

– I detta svåra läge kan en möjlighet till generellt anstånd med betalning för vissa kommunala tjänster göra välbehövlig skillnad i människors vardag. Beslutet innebär att man får möjlighet att skjuta upp vissa betalningar, tills dess att elpriserna återigen sjunker, eller tills dess att man fått elstöd från staten, kommenterar Ludwig Mossberg.