Tjejerna och killarna i Karolinerskolans årskurs 6 som gick till final och slutade tvåa i Fair Play Trophy 2023. Foto: Privat.

Karolinerskolan tvåa i spännande futsalturnering

Fair Play Trophy är en futsalturnering för elever i årskurs sex. I torsdags fylldes Rådahallen med 150-200 elever som bjöd på många spännande matcher. I finalen möttes Hagaskolan i Ed och Karolinerskolan i Dals Rostock.

Tio lag var anmälda; fem klasser från Södra skolan i Åmål, ett lag från Hagaskolan i Ed, två lag från Nordalsskolan i Mellerud, ett lag från Karolinerskolan i Dals Rostock samt ett lag från Åsebro skola.

– Jag var gott nervös i morse. Vi startade klockan 09.00 och första matchen skulle börja 09.25. Tio minuter över nio hade de som skulle spela inte kommit. Bussarna var försenade, men det löste sig tack och lov, berättar Calle Andersson, lärare i idrott och hälsa.

Idrottslärarna hade fin hjälp under dagen av ett 30-tal elever på Rådaskolan. En del är själva fotbollsspelare och har fotboll som tillval i skolan och en del är med bara för att det är skoj.

Fantastiska elever
– De är fantastiska. Några av de som hjälper till idag var med för tre år sedan, när senaste turneringen genomfördes. Flera av dem gick då i 6B på Nordalsskolan som vann det året, säger Calle.

Tidningen anländer lagom till semifinalerna som spelades mellan Hagaskolan och Nordalsskolan 6B samt Södra skolan 6C och Karolinerskolan.

I A-hallen är det i stort sett fullt på läktaren, kompisar hejar på varandra och tjuter av glädje när det blir mål. Varje lag har fyra utespelare plus målvakt. Varje klass har ett kill- och ett tjejlag.  Resultatet från matchen mellan tjejlagen läggs ihop med resultaten från killarnas match. Ett exempel: Tjejerna vinner med 2-0. Killarna förlorar med 1-4. Då vinner motståndarna med flest gjorda mål totalt.

I finalen möttes slutligen Hagaskolan och Karolinerskolan. Matchen slutade med 3-2 till Hagaskolan. 

Susanne Emanuelsson