Din lokala veckotidning

Sångerna och musiken ekade både på Nuntorpsgymnasiet och Dahlstiernska gymnasiet i fredags då tredjeårseleverna äntligen fick sätta på sig den vita mössan för att springa ut och möta hyllningarna från familj, släkt och vänner.

På Nuntorp låg en liten extra förväntan i luften, här var det nu första årskullen ut för studentexamen igen, sedan uppstarten 2019. Lite historiskt och lite vemodigt på samma gång, men mycket, mycket roligt! 

26 studenter ut från Nuntorpsgymnasiet ….

Elevernas studentvecka inleddes redan under måndagskvällen med bal och trerätters middag. Härefter har förberedelserna avbrutit varandra. Själva examensdagen inleddes med champagnefrukost, på det en brunch och därefter samling med bland annat stipendieutdelningar innan själva utsläppet; 

– Det känns på något sätt härligt att få sätta det här avstampet och vi hoppas ju att efterföljande klasser anammar vår ritual, att det blir till någon slags standard för studentfirandet fortsättningsvis, säger Sofia Ahlbom från Högsäter som trivts jättebra på skolan under de här tre åren. Nu väntar jobb på campingen på hemorten.  

För skolans rektor blev det både första och sista studentexamen på Nuntorpsgymnasiet, han avgår nu med ålderns rätt; 

– Vi tog emot 26 elever för tre år sedan och släpper idag ut lika många studenter. Det är glädjande att skolan nu fortsätter att fyllas på med nya elever och att satsningen hållit, konstaterar Carl-Göran Strutz.  

… och 24 från Dahlstiernska

Till hejarop, trumvirvlar och konfettiregn rusade lite senare på fredagseftermiddagen 24 studenter ut från Dahlstiernska gymnasiet i Mellerud. Efter en liten parad genom köpingen inträdde de sedan i parken genom en blad- och blomsterklädd äreport och lärarna som bildade en hyllningsport.  

– Det har blivit till en tradition här på Dahlstiernska att vi hyllar eleverna på det här sättet, berättar skolans rektor Matti Bertilsson. 

En av de mest blomsterhängda studenterna i parken var nog Elwira Hägg Karlsson, hon syns knappt själv bak alla blommor, ballonger och girlanger. Om studietiden på Barn- och fritidsprogrammet säger hon: 

– Det har varit roliga år, det är en bra skola och jag har trivts här, konstaterar Elwira och berättar också att närmast väntar jobb inom hemtjänsten där hon redan tjuvstartat lite. 

Ing-Marie Norrman

Bilder från Nuntorpsgymnasiet

Bilder från Dahlstiernska gymnasiet