Din lokala veckotidning

Ljusdrottningen Ellen Nordquist, 9C.

Imponerande luciakonsert

Oj oj oj. Kulturskolans rektor Clas-Göran Janson lovade en luciakonsert utöver det vanliga i inledningstalet – och det levde den verkligen upp till.

Kulturskolans rektor Clas-Göran Janson hälsade välkomna och uttryckte stor glädje över att det faktisk blev av en luciakonsert i år.

– Vi planerade i fjol, men den fick ju ställas in. Då lovade jag en extra fin konsert i år. Den anordnas genom ett samarbete mellan Nordalsskolan, Rådaskolan, Kulturskolan och Lions Club Mellerud, sade han.

Första delen bestod av fantastiska framförande av kulturskolans solister. Sara Haglund, årskurs sex på Högsäters skola, spelade Gläns över sjö och strand på valthorn.

Därefter framförde en stråkgrupp flera Christmas Carols följt av Marie Christensen som trakterade en klaffharpa i låten Fiskars. Mycket stämningsfullt och vackert.

Natthaphon Buntham, 7D är inte bara en skicklig gitarrist – han kan sjunga också. Med sin mjuka och tonsäkra röst sjöng han I won’t give up.

– Om man inte hade kultur – vad skulle man göra då? Vi har cirka 235 elever i Kulturskolan och idag har vi kanske bara med tio stycken. Det finns så många duktiga ungdomar, flikade Clas-Göran in.

Strålande trumpetspel stod Xavier Schneider för i O Helga Natt.

Briljant pianist

Phumwit Buntham, 9B visade sig vara en briljant pianist. Med en helt otrolig inlevelse spelade han ett stycke av Clair de lune så att hela Sparbanksalongen häpnade.

– Detta kallar jag kulturell skatteåterbäring! konstaterade Clas-Göran efteråt.

Kjell Karlsson, Lions berättade att man delade ut 140 000 kronor årligen och det mesta hamnar i kommunen. Lions i Mellerud vill gärna få med fler yngre medlemmar.

Läraren Susanne Schubert Lindström hade förberett ett tal, men tappade andan under konserten.

– Jag blev fullständigt tagen, helt otroligt, sammanfattade hon sin upplevelse.

Så var det dags för årets skönsjungande luciatåg med elever i årskurs sju till nio, anfört av ljusdrottningen Ellen Nordquist, 9C. Efter en stund anslöt ytterligare ett luciatåg med elever i årskurs fyra på Nordalsskolan, anförda av lucian Milica Kristic. Som mest var det ett 50-tal barn och ungdomar på scenen. En magisk syn och upplevelse.

– Hoppas energin ni fått ikväll varar väldigt väldigt länge, var Clas-Görans avslutningsord.

Text och foto:
Susanne Emanuelsson