Flyktingar har anlänt
– så här kan du hjälpa till

I fredags eftermiddag fick Melleruds kommun besked om att det skulle komma en buss under lördagen med flyktingar från Ukraina till Mellerud kommun.

Ökningen av personer som ansöker om skydd från kriget i Ukraina gör att Migrationsverkets boendesituation är mycket ansträngd. Migrationsverket har därför bett bland annat Melleruds kommun att ta fram akutplatser i av kommunen ägda lokaler som vi tillfälligt kan upplåta till dess att Migrationsverket själva har tillräcklig boendekapacitet.

Melleruds kommun och det kommunala fastighetsbolaget Mellerudsbostäder ställer nu upp med lokaler. Kommunens övriga verksamheter är också högst delaktiga för ta emot de flyktingar som kommer och se till att alla har en säng att sova i och mat att äta. Kommunen har även funnits på plats under helgen där vi får värdefull hjälp av språkstödjare.

Vill du hjälpa till?

Kommunen är oerhört tacksamma för alla som hört av sig och vill hjälpa till. Prioriterat är just nu att få ordning på boende för de flyktingar som kommit under helgen och som eventuellt kan komma i närtid.

Melleruds kommun kommer att lägga ut information löpande på mellerud.se om hur du kan bidra med saker till flyktingarnas akutboende. Sidan uppdateras regelbundet.

Möbler

Just nu har vi behov av följande utrustning till flyktingarnas akuta boende. Listan uppdateras regelbundet.

Har du utrustning du vill skänka: ring 0530-181 35 den 15 eller 16 mars eller maila emma.magnusson@mellerud.se, så kommer vi att berätta leveransadressen. Lämning av möbler kommer vara möjlig tisdag och onsdag klockan 15.00-18.00.

Antal

Matbord större modell 4

Matbord mindre modell (4 pers) 29

Stolar till matbord 160

Soffor till vardagsrum 8

Soffbord 8

Tvbänk 4

Fåtöljer (mindre modell) 30

Barnstolar 8

Gardiner  

Våningssängar  

Fönsterlampor komplett med skärmar  

Småbord  

Tavlor  

Pingisbord 2

TV-spel  

Brädspel, pussel, lego  

TV-apparat  

Cyklar  

Cykelhjälm  

Kickbike  

Matbord mindre modell (4 platser) 6

Fåtöljer (mindre modell) 7

Mindre soffa  

Bäddsoffa  

Kläder

Kroppefjälls IF har startat en frivillig insamling till flyktingarna som kom till Mellerud i helgen. Ta kontakt med dem om du vill skänka kläder.

0530-205 75 (telefontider klockan 09.00-12.00)