Caroline Falk gjorde åtta av Melleruds 32 mål.

Femte segern

Melleruds HKs damer har haft en gles säsong. Av de ursprungliga åtta lagen har tre hoppat av under seriens gång. Så hemmamötet 11 mars mot Härryda HK var Mellerudsdamernas blott femte match för säsongen. Det var dock något av en seriefinal, då HHK före matchen låg tvåa efter det obesegrade hemmalaget.

Matchen var jämn de första minuterna, men sedan gjorde Mellerud ett ryck och ledde efter tio minuter med 6-2. En bidragande orsak var bortalagets förmåga att sprida skotten rejält, och sällan få dem på mål. Men i mitten på halvleken tappade MHK och med tio minuter kvar var det oavgjort, 9-9. Men ett nytt ryck från Mellerud gav halvtidsledning med 15-11, det sista målet på en straff i slutsekunden.

I andra halvlek var det ingen tvekan om vilket av lagen som var serieledare. Melleruds ledning växlade mellan 6 och elva mål, och med två snabba mål i slutminuten skrevs segern till 32-22.

Mellerud gjorde en stabil match. Försvarsspelet fungerade bra och flera Härrydaskott blockerades effektivt. De som slank igenom togs ofta av målvakten Ella Regeskog. Framåt spreds målskyttet på sex av de åtta utespelarna. Det var också mål på många olika sätt, genombrott, inspel till linjen, kontringar och långskott. Av de tre straffar man tilldelas resulterade två. 

Mest utmärkte sig ”veteranerna”, Caroline Falk och spelade tränaren Drenushe Nytyqi, som gjorde åtta respektive elva mål. Övriga målskyttar: Elin Glimblad fyra, Tilda Nordquist och Nathalie Phumipanya tre var, samt Maja Berg ett.

Lars Nilsson