Din lokala veckotidning

Joakim Johannesson, VD Emballator Mellerud, och Harri Laaksonen, VD Europak Oy.

Emballator förvärvar finska Europak Oy

Emballator, ledande leverantör av förpackningslösningar, annonserade sitt förvärv av Europak Oy fredag 30 juni och stärker med det sin närvaro i norra Europa. Affären beräknas vara klar den 1 september 2023.

Europak arbetar med kunder inom marknader som till exempel kemi och mat och produktportföljen består av formblåsta förpackningar, främst dunkar. Europak grundades 1980, är baserat i Espoo i Finland och ägs av investmentföretaget Korpi Capital Oy och av Europaks VD Harri Laaksonen.

– Detta är en satsning som förstärker vår position i framför allt Finland och Baltikum och passar helt in i vår strategi att bli det givna valet av förpackningspartner i Norden och norra Europa, säger Kent Viitanen, CEO för Emballator Group AB.

Europak kommer att jobba i nära samarbete med Emballator Mellerud.

– Europak blir ett utmärkt komplement till Emballator Mellerud och vi ser fram emot att utveckla och bredda våra produkt- och hållbarhetssatsningar tillsammans med våra nya kollegor och kunder, säger Joakim Johannesson, VD för Emballator Mellerud.

Europak är ett företag med en omsättning på knappt 100 miljoner svenska kronor med 18 anställda. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Om företagen
Emballatorkoncernen har ett brett utbud av förpackningslösningar, med en mängd olika produkter i olika material, för marknadssegment som färg, kemiteknik, läkemedel, livsmedel, skönhet och personlig vård. 

Koncernen har omkring 900 anställda och en årlig omsättning på cirka 2,5 miljarder SEK. Koncernen är uppdelad i tre affärsområden, Emballator Metal Group, Emballator Packaging Innovations och Emballator Packaging UK, och har nio tillverkningsenheter i Sverige, Finland och Storbritannien.

Korpi Capital Oy är ett finskt investmentbolag grundat 2013. Korpi Capitals ägarportfälj består av 26 bolag med en total omsättning på 219 miljoner Euro, EBIDTA på 41 miljoner Euro och 760 anställda.