Din lokala veckotidning

Åsebros målvakt Calle Tisell Melander avvärjer en Mellerudsattack.

Åsebro vann derbyt

1 maj var det säsongspremiär på Rudevi, och inte vilken premiär som helst, Åsebro IF-Melleruds IF. Med 400 på läktaren och full tändning hos båda lagen blev det en tuff och händelserik match.

Mellerud tog ledningen i 19:e minuten. Åsebros målvakt Calle Tisell Melander misslyckades med att hålla en hörna. MIFs kapten Viktor Öhrling utnyttjade situationen och lobbade in 1-0, vilket också var halvtidsresultat.

Vändningen kom i 56:e minuten när MIFs Ludvig Stefansson fick sin andra varning och blev utvisad. Med en man mer på planen tog ÅIF ett fast grepp om matchen och i 67:e minuten förvaltade Simon Svensson en straff på bästa sätt. Han fick Jonathan Erlandsson i MIF-målet att gå åt fel håll och kvitterade.

Men MIF kom tillbaka, skapade några chanser, men inget resultat. I 82:a kom en kontring från ÅIF som nådde fram Meron Behre Ghile. Fri med Erlandsson gjorde han inget misstag utan fastställde slutresultatet 2-1.

Men matchen kan bli dyrbar i längden för båda klubbarna. En utvisning i vardera laget och dessutom åtta andra spelare varnade. Ett sant derby.

Ett längre referat kommer i Melleruds Nyheter om en vecka.