Din lokala veckotidning

Morgan E Andersson slutar som kommunalråd vid årsskiftet då den nya mandatperioden börjar.

”Kostar att ta ansvar”: Morgan E Andersson kandiderar inte

Kommunalrådet Morgan E Andersson (C) hoppar av sina politiska ledningsuppdrag. Han hänvisar till partiets resultat i valet då Centerpartiet backade med drygt 2,5 procent.

Beslutet meddelande han Centerpartiets styrelse i måndags kväll efter ett extrainsatt möte.

I en kommentar till sitt beslut skriver han:

” Ingen som helst dramatik i detta. Centerpartiet har tappat drygt 2,5 procent lokalt och jag konstaterar att det kostar att ta ansvar. Jag är nöjd med mina egna insatser under den innevarande mandatperioden, men anser det i en ny mandatperiod är dags för andra krafter att ta vid.”

”Ny spelplan”
I ett samtal med Melleruds Nyheter utvecklar han sitt beslut. Något problem att hitta en ersättare finns inte, menar han.

– Vi är ett kompetent gäng. Nu får vi föra diskussioner om hur vi ska agera framgent. Mot bakgrund av valresultatet är det en ny spelplan som gäller. Då är det rimligt att jag går åt sidan.

Även om han lämnar de politiska ledningsuppdragen kommer han fortsatt att vara politiskt engagerad. Han står på C-listan till kommunfullmäktige och kommer rimligen att ta en plats där.

När det gäller de gångna fyra åren i kommunens ledning anser han inte att partiet gjort några uppenbara felsatsningar. Han säger också att samarbetet med de övriga fem partierna i koalitionen fungerat bra.

– Jag tycker att vi har gjort ett gott jobb.

Högskolan Väst
Morgan E Andersson kommer att sitta kvar och sköta det löpande arbetet till och med den 31 december då den nya mandatperioden börjar. Sedan återgår han till sin tjänst som adjunkt i företagsekonomi vid Högskolan Väst.

Tommy Löfgren