Din lokala veckotidning

Valresultatet: Paula och Ulf nästan i riksdagen

Paula Törnqvist är beredd att åka upp till riksdagen.
Ulf Rexefjord tycker att det är jätteroligt att partiet nått så stora framgångar.

Paula Törnqvist, Kristdemokraterna, och Ulf Rexefjord, Sverigedemokraterna, båda från Mellerud blir första ersättare till riksdagen de fyra kommande åren. 

Det blev resultatet när Valmyndigheten räknat färdigt rösterna i samtliga 176 valdistrikt i Västra Götalands läns norra.

Kristdemokraterna fick ett mandat. Det tillfaller Magnus Jacobsson, Uddevalla. Han hade även en riksdagsplats förra mandatperioden.

Glad och tacksam
Paula Törnqvist blir hans första ersättare av tre.

– Jag är glad och tacksam för det stöd jag fick. Jag är beredd att resa upp till riksdagen om och när det behövs, säger Paula Törnqvist.

Hon är även engagerad på distriktsnivå och sitter tillsammans med bland andra Magnus Jacobsson i distriktsstyrelsen. Det gör att hon får koll på vad som är aktuellt. I övrigt gäller att läsa på och följa med i vad som händer.

Totalt fick Kristdemokraterna 19 riksdagsmandat.

En framgång
Sverigedemokraterna blev riksdagens näst största parti och fick 73 mandat.

Ulf Rexefjord, gruppledare i Mellerud, blir första ersättare av tre för partiets två ordinarie ledamöter från Västra Götalands norra – Markus Wahlund Wiechel och Matheus Enholm.

– Det känns naturligtvis jätteroligt. Men det här är så nytt att jag ännu inte har riktig koll på i vilken utsträckning mina tjänster kommer att tas i anspråk, säger Ulf Rexefjord.

Men han förutsätter att partiet inom kort ger en introduktion av vad uppdraget innebär och att det då klarnar.

På samma tåg?
Kanske kommer båda någon gång under mandatperioden sitta på samma tåg från Mellerud upp till Stockholm och riksdagen för att träda in som ersättare. Ur Mellerudsperspektiv vore det historiskt.

Tommy Löfgren